Моделі

ІСТОРИЧНЕ СВЯТКУВАННЯ 110 РОКІВ ALFA ROMEO

Щоб відзначити історичний рубіж, який можуть досягти далеко не всі автовиробники, Alfa Romeo сьогодні святкує своє 110-річчя і відкриває двері в свій історичний музей в Арезе, в Італії, дотримуючись при цьому чинних положень з охорони праці та техніки безпеки. Бренд запрошує шанувальників з усього світу побачити нові розділи музею, насолодитися ексклюзивним відео контентом і приєднатися до святкування онлайн.

Музей Альфа-Ромео – центр святкувань

Розташований в Арезе, на околиці Мілана, музей Alfa Romeo – це справжній центр бренду, в якому зберігається понад 200 історичних автомобілів, що робить його природним місцем для святкування 110-річчя бренду. В якості особливого подарунка для всіх «альфістів» по всьому світу, Alfa Romeo тепер відкриває для публіки раніше приватні сховища колекцій музею, пропонуючи відвідувачам насолодитися ще 150 автомобілями, плюс трофеями, творами мистецтва і двигунами для автомобілів, літаків і пароплавів. Колекція розділена на 18 тематичних зон, починаючи від самих ранніх автомобілів марки, таких як 20/30 ES, до гоночних машин з відкритими колесами, серед яких моделі для Formula 1 і Formula Indy.

Інші основні моменти колекції включають:

  • Концепт-кари, такі як Caimano і Protéo
  • Передсерійні екземпляри, такі як Scrabble і Sprint 6C
  • Історичні спортивні моделі RL, моделі 6C від Вітторіо Яно та більш пізні гоночні та дорожні автомобілі

І останнє, але не менш важливе: в колекції представлені знамениті силові агрегати, серед яких 4C 1500 з 1930-х років і Formula 1 Turbo 415T.

Історія, пов’язана з нацією

В рамках святкування буде представлений новий розділ «Альфа Ромео в уніформі», присвячений автомобілям карабінерів, як свідчення історичних відносин між Alfa Romeo і поліцією, які здавна використовували для себе найбільш значимі моделі компанії. Виставковий простір було підготовлено з динамічним плануванням, геометричною графікою і символічними кольорами, що підсилюють шість ретельно відібраних моделей Alfa Romeo, представлених на виставці, і представляють 60-річний історичний досвід співпраці з карабінерами. Автомобілі, розташовані на великих круглих платформах, створюють значний тривимірний ефект, що імітує великі ореоли театрального світла, націлені на автомобілі, які супроводжували карабінерів при виконанні будь-яких завдань по всій Італії.

На стінах графічні елементи яскраво пофарбовані: червоний, символ Alfa Romeo, і синій – світло аварійної сирени, підкреслюють історичні зображення автомобілів, персонажів і подій, які характеризували відносини між італійськими карабінерами і Alfa Romeo.

Починаючи з 1900 M «Matta», з якою карабінери виграли в Мільє Мілья, до легендарної Giulia, самої культової з моделей «Gazzella» для поліції. І аж до Alfetta Alfa 90 (представлена броньована версія) і рідкісної Giulia Giardinetta. Нова секція музею «Альфа в уніформі» розповідає про автомобілі, комплектації і епохи, які ознаменували історію Італії. Вона була спроектована архітектором Бенедетто Камерана, який в кінці 2013 року задумав реконструкцію і оновлення всього музею.

Історична абревіатура, яка зустрічає майбутнє: GTA

Новий лімітований випуск Giulia GTA, задуманий до 110-річчя бренду, вперше дебютує в Арезе. З технічної точки зору і з точки зору концепції, нова Giulia GTA сходить до Giulia GTA 1965 року. Розроблена гоночним відділом Autodelta, модель 1965 року Gran Turismo Alleggerita (GTA) була заснована на Giulia Sprint GT, яка домагалася спортивних успіхів по всьому світу.

Нова Giulia GTA заснована на Giulia Quadrifoglio і оснащена більш потужною версією двигуна 2.9 V-6 bi-turbo 540 к.с. Завдяки широкому використанню надлегких матеріалів, він отримує перевагу від зниження ваги на 100 кг, досягаючи кращого в своєму класі співвідношення маси і потужності (2,82 кг / к.с.). Крім того, були розроблені спеціальні технічні рішення для інших аспектів, а саме аеродинаміки, стійкості і керованості.

«Турне довжиною 110 років»

Компанія пропонує віртуальну екскурсію по музею через серію відеороликів, створених в пам’ять про цю знаменну подію. Відео під назвою «Турне довжиною 110 років» включає:

  1. Вступ і панорамна презентація музею
  2. Розділ «Пряма часу», що описує індустріальну спадкоємність бренду
  3. Розділ «Краса», що поєднує стиль, дизайн та стиль життя.
  4. Розділ «Швидкість», поєднання технологій, духу змагань і задоволення від водіння.
  5. Ексклюзивний розділ «Склад» з колекцією автомобілів і артефактів, які раніше не демонструвалися публіці.
  6. Розділ «Архів», що демонструє фотографії, відео, технічні креслення, ескізи і виробничі записи

Участь шанувальників

Alfa Romeo запрошує всіх шанувальників, від непохитних «альфістів» до випадкових ентузіастів, приєднатися до урочистостей в музеї через офіційні соціальні мережі бренду в 16:30 за цим посиланням link. Для людей, які можуть особисто відвідати музей в Арезе, Alfa Romeo організувала пряму участь клубів, відвідувачів і ентузіастів, запрошуючи шанувальників взяти участь у кількох заходах, включаючи паради на внутрішній трасі музею. Всі заходи проводитимуться відповідно до діючих правил санітарії і безпеки.

Від Фаріни і Фанхіо до Райкконена і Джовінацці

Alfa Romeo була виробником, який виграв найпершу гонку Гран-прі і перший випуск чемпіонату Формули-1 в 1950 році, з Ніно Фаріна на борту Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 «Alfetta». Цей тріумф був повторений в 1951 році Хуаном Мануелем Фанхіо на Alfetta 159. Це прагнення отримати головний приз в автоспорті триває, тому цілком доречно, що сьогодні присутні особливі привітання від гонщиків Alfa Romeo Racing ORLEN F1 – чемпіона світу Кімі Райкконена і зростаючого італійця таланту Антоніо Джовінацці.

До Alfa Romeo приєднуються три виняткові попутники

Швейцарська компанія з виробництва годинників класу люкс Eberhard & Co. зміцнює свої зв’язки з Alfa Romeo, створивши новий обмежений випуск хронографа в честь 110-річчя. Унікальний хронограф розроблений для того, щоб охопити весь технічний і стилістичний контент, давно зустрічається в продуктах Eberhard & Co., з тією ж спортивною та гламурною привабливістю, що і моделі Alfa Romeo.

Внеском італійського виробника велосипедів Compagnia Ducale в 110-річний ювілей Alfa Romeo став e-MTB, електричний гірський велосипед, що поєднує в собі силу і спортивність з комфортом електроприводу. Спортивний характер знаходить своє вираження в технічних рішеннях, таких як акумулятор на 500 Вт потужний і безшумний, ідеально інтегрований в раму, і в спеціальному розфарбовуванні, створеному в співпраці з Alfa Romeo Style Center для цієї обмеженої серії.

AUDES Group є офіційним ліцензіатом одягу Alfa Romeo, партнерство, яке починається з колекції на честь 110-річчя бренду. AUDES Group в ролі Official Clothing Licensee розробляє, виробляє і розповсюджує свою колекцію Alfa Romeo по всьому світу.


Назад до переліку новин